Корнелия Нинова: Участието на БСП в служебния кабинет е само Янаки Стоилов

Несериозно е ГЕРБ да твърди, че БСП е вкарана през задния вход във властта, каза още тя

16.05.2021 | 10:55 Редактор: Десислава Атанасова
Корнелия Нинова: Участието на БСП в служебния кабинет е само Янаки Стоилов

"Участието на БСП в служебния кабинет е само Янаки Стоилов. Несериозно е ГЕРБ да твърди, че БСП е вкарана през задния вход във властта". Това заяви пред БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя подчерта, че Стоилов не е станал служебен министър на правосъдието с програмата на БСП, за да прави реформа на правосъдната система. 

"Янаки Стоилов ще се справи с работата, защото има качествата да го направи, но не смятам това да се използва в предизборната кампания на БСП като аргумент", коментира Нинова и уточни, че БСП ще се яви със същата програма на предстоящите предсрочни избори на 11 юли.

"Ще работим за това да се покажем като управленска алтернатива. "Има такъв народ" беше емоционален избор, но не са управленска алтернатива", посочи лидерът на левицата и припомни, че позицията им в 45-ия парламент е била да се състави временен кабинет на ИТН с няколко приоритета - спешни социални мерки, Плана за възстановяване и ревизия на управлението на Бойко Борисов, но партията на Слави Трифонов не са имали "нито готовност, нито потенциал, нито желание" да направят това.

Нинова определи като логични и наложителни промените в институциите, които направи служебното правителство.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК