ЦИИ: Машини за гласуване ще има във всички секции с над 300 избиратели

Бюлетината  се проектира по същия начин, както хартиената

16.05.2021 | 11:35 Редактор: Десислава Атанасова
ЦИИ: Машини за гласуване ще има във всички секции с над 300 избиратели

При изборите за народни представители на 11-ти юли машинно гласуване ще има във всички избирателни секции, с изключение на тези с по-малко от 300 избиратели, при гласуване с подвижна избирателна кутия, в секции в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции, в секции на плавателни съдове под българско знаме, както и в тези секции извън страната, за образуването на които са подадени по-малко от 300 заявления или на последните избори гласувалите са по-малко от 300.

ЦИК реши, че за машинното гласуване се създава обща бюлетина върху сензорен дисплей, на която избирателят отбелязва по еднозначен начин своя вот.

Бюлетината  се проектира по същия начин, както хартиената.

В секциите с машини ще се гласува с устройство, освен в случаите, когато поради възникнали непреодолими външни обстоятелства машинното гласуване се окаже невъзможно.

Вотът с машина е равностоен на този с хартия. Избирател, който гласува с бюлетина за устройство, не може да гласува с хартиена бюлетина и не може да променя своя вот чрез повторно машинно гласуване.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
bespartiyna@gmail.co
преди 2 години
Според мен машини за гласуване трябва да има във всички СИК . Гласуването става бързо и лесно! ТУК НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРАВЯТ СНИМКИ НА БЮЛЕТИНИТЕ, С КОИТО ДА ДОКАЗВАТ КУПЕНИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ, ЗА КОГО ТОЧНО СА ГЛАСУВАЛИ, ЗА ДА СИ ВЗЕМАТ СЛЕД ТОВА ПАРИТЕ! ТАКА МОЖЕ ДА СЕ ПРЕБОРИ КУПЕНИЯТ И КОРПОРАТИВНИЯТ ВОТ! ТОВА Е НАЙ- УСПЕШНИЯ НАЧИН ЗА ВОЙНАТА С ГЛАСОВЕТЕ НА НЕГРАМОТНИТЕ, ЗАВИСИМИТЕ ЧИНОВНИЦИ, КОИТО ОТ СТРАХ ГЛАСУВАТ ЗА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПОЧТИ ВИНАГИ! Сигнализирай за неуместен коментар