Румен Радев: Време е да освободим България от усещането, че има незаменими хора

При управлението си Борисов е осъществил "погром на цялата администрация", каза още той

15.05.2021 | 20:17 Редактор: Десислава Атанасова

"В първите дни на работа на служебния кабинет започва да се връща държавността в България. Време е да освободим България от усещането, че има незаменими хора, на които властта по право им принадлежи и те са се сраснали със столовете. Това заяви президентът Румен Радев в село Руня в отговор на журналистически въпроси за смяната на кадри на управленски нива в изпълнителната власт. 

Държавният глава заяви, че при управлението си Бойко Борисов е осъществил "погром на цялата администрация, на службите за сигурност“, като стотици, хиляди хора са били изхвърлени, за да бъдат назначени други.

"Миналата година само в ДАНС над 50 човека бяха освободени. Тогава трябваше да се задават тези въпроси“, заяви още Румен Радев.

Помолен да даде оценка на първите дни на работа на служебното правителство, президентът посочи, че "започва да се връща държавността в България“, а това е най-важната задача пред министрите.

"Два месеца са прекалено малък период, за да се направят съществени неща, но аз съм убеден, че хората, които са в този кабинет, ще направят всичко възможно българите да го усетят“, допълни държавният глава.

Снимка: Пресцентър

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
От теб също да се освободим! Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 години
Дано не продадеш нещо твърде важно на руснаците в няколкото оставащи ти месеца..че ще свалят доверието от нас и "конец".. Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 4
ИВАН КОСТОВ
преди 2 години
СЪС СИГУРНОС НА КРАЯ НА ГОДИНАТА ЩЕ ВИДИШ КЪДЕ ЗИМУВАТ РАЦИТЕ! Сигнализирай за неуместен коментар