Прайдът в Бургас се превърна в арена на вербална агресия и напрежение

Привърженици на традиционното семейство и хомосексуалистите в остър спор

15.05.2021 | 19:37 Редактор: Десислава Атанасова

Плътен кордон от полицаи от цялото Южно Черноморие, жандармерия от Варна, водно оръдие и кучета следяха да не се стигне  физически сблъсък между участниците в първия „Бурас прайд” и шествието на хетеросексуалните, но не липсваше вербална агресия. 

Хората от контра прайда приеха като провокация, че той се провежда в Международния ден на семейството. 

"Ние имаме право на семейство и личен живот, нали така! Хомосексуалните хора също имаме право на семейство или нямаме право!? Кажете вие!, попита Виктор Лилов.

"Имам брак в Испания, който не ми се признава тук и на детето ми не му се водя родител в България", сподели Милена Атанасова.

"Прайдът  е това, че хората трябва да сме равнопоставени, че хората имаме различни права и няма как някой да има по-малки права на база това, че обича човек от противоположния пол", заяви Пол Найденов.

"Когато хората спрат да бъдат изгонвани от вкъщи само защото казват, че са гейове или лесбийки и родителите им да казват, че ще ходят в ада", категоричен е Зак.

От другата страна на площада се бяха събрани привърженици на традиционното българско семейство, рокери и хора, които търсиха провокация.

"Не искаме същества с някаква объркана сексуална ориентация да ни го натрапват. Те могат да правят каквото си искат, без да се натрапват", обясни Стефан Петров.

"Аз не съм тук, за да ги мразя, не искам да ги обиждам, няма да ги обиждам, но не желая да ми се натрапват на мен и обществото", посочи  Георги Йорданов

До напрежението се стигна, след като хората от анти прайда успяха да пробият кордона от полицаи и стигнаха до огражденията, където бяха охранявани хората с различна сексуална ориентация. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


1
6 rate up comment rate down comment 1
Пешо от Нови хан
преди 2 години
Нямам нищо против *** и лезбиики - така е решила Природата с тях. Но съм решително против такива "прайдове" и демонстрации... Сигнализирай за неуместен коментар