Полицията в Разлог: Призоваваме към спокойствие, няма да допуснем сблъсъци

Стигна се до напрежение между протестиращи и близки на задържаните

15.05.2021 | 18:35 Редактор: Десислава Атанасова

Напрежение в Разлог заради масовия бой в заведение.  

Жители на града се събраха на мирен протест пред сградата на районния съд. Там магистратите гледаха какви да са наказанията на 5-матата задържани жители от ромската махала в града, след боя. 

Справедливи присъди и очите на Темида да не останат затворени - за това настояват протестиращите и близките на пострадалото момче. Припомняме, че в четвъртък вечерта след забележка към 10-годишно дете, което обикаляло масите в кафенето, при масовото сбиване, пострада 24-годишен младеж.

"Това е моят син, зле е момчето. В болница, е има над 30-40 хематома по него. Нахлува тумба в гръб. И ги почва, удря ги със столове, с какво ли не и накрая да се каже, че нашите деца са виновни. Значи в България е престъпление да седнеш в едно заведение", разказва баща на пострадалото момче, Илия Кърджиев.

"Би трябвало те да постъпят по друг начин. Трябваше да отидат да подадат жалба в полицията. Затова и ние се самоорганизирахме и да се защитим по някакъв начин. Аз познавам доста хора от махалата. Нямам проблем, но има една група, които са доста агресивни", споделя Димитър Марков

Стигна се и до спречкване между протестиращите и близките на задържаните. Наложи се полицията да се намеси.

"Обстановката е овладяна, има достатъчно сили на място. Призоваваме хората към спокойствие, ние ще създадем организация, за да не допуснем сблъсъци между двете страни", заяви директор на ОДМВР -  Благоевград Дойчин Дойчинов.

Протестиращите настояват задържаните за масовия бой да получат присъда, а не административна санкция за дребно хулиганство. Делото беше отложено. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
2 rate up comment rate down comment 0
Пешо от Нови хан
преди 2 години
Ето как полицията пази ромите! Сигнализирай за неуместен коментар