Напрежение преди "Бургас Прайд", противници на идеята създадоха контрашествие

Граждани смятат инициативата за провокация

15.05.2021 | 16:17 Редактор: Десислава Атанасова

Напрежение преди първия "Бургас Прайд", който ще се проведе в късния следобед днес. Сутринта движението в морския град беше блокирано от автошествие в подкрепа на традиционното българско семейство. По време на прайда ще се проведе и контра шествие, обявено като "Парад на хетеросексуалните”.

Автошествието премина по централните улици на града. Участниците в него приемат организирания "Бургас Прайд” като провокация, тъй като 15 май е Международен ден на семейството.

"Абсолютно провокация. Ние по този начин искаме да покажем подкрепа на традиционното българско семейство", заяви Марияна Лефтерова.

"Против сме, защото не виждам по какъв начин правата на тези хора са засегнати. Кой, с кого си ляга - засяга обществото и не е начин да се натриса точно на децата и на възрастните хора, които са с доста старо мислене", възмущава се Йорданка Лазаринова

"Ние не сме против различните, ние сме "за" ценностите в българското семейство и желаем да бъдат такива и занапред, предполагам че повече родители на град Бургас биха ме подкрепили", каза Антон Стоянов.


По време на автошествието пред храм „Св. Св. Кирил и Методий” бургаското духовенство отслужи молебен в защита на традиционното българско семейство и за отстояване на изконните православни ценности и добродетели. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК