Сидеров: Готови сме на коалиция с всеки, който приеме програмата ни

Основните приоритети на партията са големите енергийни проекти "Южен поток” и АЕЦ "Белене”

15.05.2021 | 14:31 Редактор: Жаклина Иванова

Политическа партия "Атака" е готова да се яви на следващите парламентарни избори с всеки, който припознае предизборната програма на патриотичната формация. 

Възкресяване на съюза на Обединените патриоти е възможно само, ако четирите партии се обединят зад приоритетите, които Волен Сидеров обяви на пресконференцията-хепънинг в столицата. Ще възкръснат ли Обединените патриоти преди парламентарните избори на 11 юли?

Партия ''Атака'' се разцепи от Обединените патриоти още през 2019 г. 2 години по-късно, на брифинг, заобиколен не от шумни подръжници, а от млади дами, с плакат "България и Черно море - Зони на мира", лидерът на ''Атака'' Волен Сидеров заяви, че партията би поела подадената ръка от ВМРО и е възможно обединение, но само ако застанат зад предизборната им програма.

"Ако ВМРО, Воля и който се казвате... безволие.. не знам които формации съществуват кажат: да, това е чудесно, заставаме зад него. естествено, че са добре дошли. аз нямам претенции нито за лидерство, нито да бъда. моята идея, амбиция е , колкото ми остават сили, дал Бог и енергия, да направим поле, територия, в която да застанат група формации, дали ще са граждански партии - колкото дойдат, с които да сложим основата на антиколониална политика и антинатовска политика и да спрем с тази безумна вражда  с русия", заяви лидерът ПП ''Атака Волен Сидеров. 

През февруари Обединените патриоти се разтрогнаха и се явиха поотделно на изборите. Нито една от партиите не успя да премине 4-процентовата бариера и в 45-ото НС не влезе нито един техен представител. 3 месеца след политическия развод разединените партии заговориха за обединение. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов подаде ръка към бившите съпартийци, но с условие - лидерите на партиите да не излизат на шахматнатното поле.

"Целта не ни е била и не е да бъдем вождове, да влизаме в парламента и ли да ставаме министри, а целта е да служим на отечеството", каза лидер ПП ВМРО Красимир Каракачанов (архив)

Поканени да участват в коалицията са и ПП ВОЛЯ. От партията определят като правилен ход евентуалното обединение на патриотичните партии в България. Предстои до дни ръководството да обсъди идеята и да излезе с официално решение.

НФСБ не коментираха призива на ВМРО, но още след парламентарния вот на 4 април председателят на партията Валери Симеонов също заговори за общо патриотично обединение. 

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК