Последен звънец: Абитуриенти се събраха пред "Св. Александър Невски" 

Учениците бързо смениха раниците и бележниците с високи токове и бутилка алкохол

14.05.2021 | 19:26 Редактор: Здравко Черкезов

Последен училищен звънец за 12 клас. Много от учениците днес се сбогуваха с класните стаи. В София по традиция след тържествата в училищния двор абитуриентите се отправиха към храм-паметника "Св. Александър Невски". 

В последния ден в училище абитуриентите бързо смениха раниците и бележниците с високи токове и бутилка алкохол. Теодора и Изабела завършват Професионалната гимназия по фризьорство.

"Прекрасно! Много чакахме този момент, въпреки всички тези времена, които са! Много прекрасно се чувстваме. Какво се случва оттук нататък?", каза Теодора. 

"Борба, това е което искаме да се случи! И ако искаме да си го осъществим, ще се борим. Борба за успех и усъвършенстване, и така...", категорична е Изабела.

Като че ли заради провалените балове миналата година, абитуриентите тази са решили да наваксат. 

"Друго си е да сме на училище, контактът с хората липсва. И усеща се разликата, определено", категоричен е Виктор от 7. СУ "Св. Седмочисленици".

"Не не учи как да се справяме сами. В училище разчитаме на родителите, но като завършим животът става по- самостоятелен, затова ни е по-труно", смята Никол, която е съученичка на Виктор в 7. СУ.

След празненствата предстоят и матурите, на които всички завършващи гимназията трябва да покажат наученото. 

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев. 

Снимка: БГНЕС, архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
oskar
преди 2 години
Това не е радост , а диващина.Да им се порадват родителите- с димки и алкохол, безобразно кълчене и разгащеност. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
oskar
преди 2 години
Не виждам никаква радост, а безумие,като че ли са държани на въже.И защо тези зверски викове и форсиране на коли? Така ли се изразява радост??? Сигнализирай за неуместен коментар