Бивши кадри в спецслужбите: Разкритията на Илчовски отвориха кутията на Пандора

Земеделецът беше призован заради обвиненията към властта в рекет и натиск

14.05.2021 | 18:39 Редактор: Искра Ангелова

Бизнесменът Светослав Илчовски на разпит в прокуратурата след разкритията си пред парламентарната комисия по ревизия на управлението. Земеделецът беше призован заради обвиненията към властта в рекет и натиск.

С документи в ръка, придружаван от адвоката си и с 20 минути закъснение, Светослав Илчовски пристигна за разпит в Окръжната прокуратура. На влизане в сградата той заяви, че не познава бизнесмена Миню Стайков, за когото намекна, че е бил насилван в ареста.

Три часа по-късно разпитът на Илчовски приключи. Той обаче така и не разкри какви са били въпросите към него и какво е отговорил.

"За рекета, за какво ли не ме питаха. Питаха ме и за видеото", коментира бизнесменът.

"Разпитан е като свидетел за определени обстоятелства, за всички твърдения, за които говори пред правната комисия", каза адвокатът на Илчовски - Галя Гълъбова.

Зърнопроизводителят даде сведения след твърденията, че бизнесменът Иван Ангелов го е рекетирал от името на вече бившия премиер Бойко Борисов.

"Иван Ангелов е най-големият крадец и ви го казах, глупаци", отсече Илчовски.

Разпитът на Илчовски идва, след като прокуратурата се самосезира по неговите твърдения. В четвъртък служебният правосъден министър също се закани да провери разкритията на земеделеца.

"Ще проверим обективно всички данни. Това са стари проблеми и няма защо да се заблуждаваме, че те са изчезнали", допълни служебният правосъден министър Янаки Стоилов.

Според бивши кадри в спецслужбите разкритията на Илчовски отварят кутията на Пандора. 

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК