Организаторът на "Бургас прайд": Да се спре хомофобията у нас, нямаме права

Напрежение в морския град преди шествието

14.05.2021 | 17:55 Редактор: Искра Ангелова

Напрежение преди първия "Бургас прайд", който ще се проведе на 15 май, два дни преди Международния ден за борба с хомофобията и трансфобията. Вече се подготвя и антишествие. 

Втори опит в да се проведе "Бургас прайд" под мотото "Любовта е по-силна от омразата", след като минала година се събраха шепа привърженици на хората с различна сексуална ориентация, предимно непълнолетни. 

"Да се спре хомофобията в България, за да може да имаме и ние права, тъй като в момента нямаме права", каза организаторът на "Бургас прайд" и от ЛГБТИ обществото Русе Милев.

В Бургас вече се организира контрашествие в защита на традиционните семейни ценности. Двете групи се събират от двете страни на площада в центъра на Бугас.

"Напрежение със сигурност вече има създадено, но гарантираме, че това напрежение не е създадено от хетеро привържениците, а от другата страна", категоричен е Бисер Русимов от ОЗБГ.

"Очаквам разумните хора сами да си сложат граници. И веднъж завинаги да разберат представителите на хомо движението, че ние не протестираме, не роптаем, не скачаме срещу тях, а срещу парадирането", коментира администраторът на "Групата на групите" Мартин Пенчев.

Очаква се бургаският прайд да вдигне полицията на крак. А организаторите на Парада на хетеропривържениците вече са привиквани на разпит.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
8 rate up comment rate down comment 1
AA147619
преди 2 години
Значи защитаваш семейните цености - викат те на разпит (много европейско и демократично)! Развяваш си евроджендърските простащини и извратени цености - герой! Това ли е Европа - къде е свободата на словото, на самоопределяне, на равни човешки права, на правото на мнение? Сигнализирай за неуместен коментар