Каракачанов към Заев: Ако не промените отношението си към България, ветото е неизбежно

Не вярвайте, че някой ще успее да принуди българския народ да предаде историята си, заяви той

14.05.2021 | 17:12 Редактор: Жаклина Иванова
Каракачанов към Заев: Ако не промените отношението си към България, ветото е неизбежно

"Отишъл вчера Заев при гърците, които двадесет и кусур години блокираха Македония за всичко, за което можеха, за да им иска подкрепа срещу България. Казал също, че българската позиция била, внимавайте - смешна!", написа лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в профила си в социалната мрежа Facebook.  

Коментарът е предизвикан от това, че премиерът на Северна Македония Зоран Заев се оплакал на Гърция заради отношенията с България.

"Знам, че премиерът Заев няма елементарна "пойма“ (на сръбски – понятие) от история. За Гоце Делчев е чувал нещо - факт, но всичко останало му е мътно, колкото мътна е и муртинската матеница. Но колкото и да не разбираш от история, не може да продължаваш да се правиш на ударен и да казваш, че българската позиция по историческите въпроси е смешка, или че не си очаквал, че България можела заради тях да блокира Република Северна Македония за преговорите с ЕС", допълни още той.

Каракачанов се обърна към Заев с думите: "Ако Вие не промените отношението си към България и не прекратите тормоза над българите в Македония - ветото е неизбежно".

Той намекна, че Договорът за добросъседство не се спазва, както и че държавността се гради на база омраза срещу всичко българско. 

Каракачанов се закани, че е невъзможно някой някога да успее да натисне и принуди България и българския народ да предадат собствената си история.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 0
Диана
преди 2 години
Всичко на този свят е възможно - БСП продадоха цялата държава с все бабичките, Каракачанов седнал да се кахъри за някаква история...То дори Г. Димитров застана на македонската кауза под чуждата палка! Просто повече не трябва да се будалкаме с гърци, сърби...ИСТИНАТА, ИСТИНАТА и само ИСТИНАТА! Никакви пледоарии, локуми, компромиси и т.н. Тези отсреща ни не са хора - погледнете до какво докараха сънародниците ни!...С тях трябва да се държим като с престъпници, а не да "им влизаме в положението"... Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 3
хари
преди 2 години