Облачността ще се увеличава, над цялата страна ще прегърмява и превалява

Дневните температури ще са от 21 до 25 градуса, в района на Сандански - до 27

14.05.2021 | 07:25 Редактор: Юлия Христова

Утрото ще започне с температури от 10 до 14 градуса. Ще има облаци над източните райони и над планините. От запад облачността ще се увеличава.

Следобед над цялата страна ще прегърмява и превалява, като по-съществени ще бъдат валежите в югоизточните райони. Ще духа слаб югозападен вятър. Дневните температури ще са от 21 до 25 градуса, в района на Сандански - до 27. 

По Черноморието следобед ще превалява, като повече валежи ще паднат на юг от Бургас. Вятърът ще бъде от изток умерен до 30 километра в час. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 20 до 23 градуса. Морската вода е с температура от 13-14 градуса по северното крайбрежие, до 16 градуса по южното.

Над планините облачността ще бъде разкъсана с краткотрайни валежи и гръмотевици, по-значителни ще са над Родопите. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде умерен от запад до 40 километра в час, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

У нас в събота ще има повече слънчеви часове, но следобед ще се заоблачи. Очакваме валежи и гръмотевици в източните райони. В неделя над страната ще премине циклон, с повече валежи над западните и източни райони. Температури в населените места под 22 градуса. 

Цялата прогноза за времето гледайте във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК