Кристиан Николов бил заспал пред волана при инцидента с Милен Цветков

Ключови показания по делото от сина на депутата Лъчезар Иванов – Георги

12.05.2021 | 20:10 Редактор: Десислава Атанасова

Кристиан Николов, обвинен за смъртта на журналиста Милен Цветков, е заспал зад волана. Това заяви в съдебната зала синът на депутата Лъчезар Иванов – Георги, който също беше в колата – убиец на 19 април миналата година. 

Пред магистратите Георги Иванов разказа, че секунди преди инцидента, си гледал в телефона, но видял с периферното си зрение, че наближават червен светофар. Обърнал се към Кристиан, за да го предупреди да спре и видял, че е задрямал зад волана. Последвал сблъсък с автомобила на Милен Цветков.

Извън залата синът на депутата от ГЕРБ запази мълчание.

В залата  Иванов обясни, че е избягал от инцидента, защото баща му не е знаел, че се е върнал от чужбина и не искал да разбира за това. Преди да напусне местопроизшествието, синът на Лъчезар Иванов твърди, че Кристиан и Симона се втурнали да помагат на Милен Цветков. В последствие Иванов казва, че не ги е видял, но те са споделили намерение да го направят. Самият той пък не знаел, че има пострадал.

Противоречивите показания на младежа накараха прокуратурата да поиска пояснение - на кой разпит, той е казал истината за катастрофата. 

"Той твърди в досъдебното производство, че се е обърнал и се е опитал да извика нещо на Кристиан – никой не го е питал, Кристиан в какво състояние е бил, а може би тогава - помните каква беше обстановката - Георги и Симона бяха обвинени за лъжесвидетелстване, и е абсолютно нормално за един млад човек да не си спомня някои неща, и да си ги спомня по-късно. Едва ли има на този свят шофьор, който не му се е додрямвало зад волана. Възможно ли е да ускори скоростта по време на заспиване? – Зависи в какво състояние е бил кракът", обясни адвокатът на Кристиян Николов, Константин Симеонов

"Има изготвени експертизи по делото, чието приемане предстои. Не бих искала да коментирам в момента, но те казват по какъв начин е било повлияно поведението му в следствие на наркотичните вещества, които е приел", категорична е Станислава Каракушева, адвокат на семейството на Милен Цветков

Иванов обясни, че по време на досъдебното производство му е бил оказван натиск от полицаи, които са го заплашили, че ще влезе в затвора. Казва още, че вечерта преди инцидента тримата  са пили по един шот, но на следващия ден Кристиан споделил, че не се чувства добре. 22-годишният Кристиан пиел и чай за успокоение, който съдържал съставки като тези в конопа.

Припомняме, че в кръвта на  Николов бяха открити три вида наркотици – кокаин, амфетамини и марихуана. Следващото съдебно заседание е на 1 юни.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Илиев
преди 2 години
Това ,трябваше отдавна да бъде на разположение на затворниците с 20-25 години зад решетките.Господа с тогите,не се ослушвайте,времената вече са други.Богатата му майка ще върви след парите,за да защити един елемент,ненужен на обществото ни. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години