Борисов: Никой не ме попита как цяла година намирам пари

В МС вратите на Гранитна зала останаха затворени за журналистите

12.05.2021 | 13:40 Редактор: Здравко Черкезов

Третият кабинет на Бойко Борисов отива в историята. С официална церемония управлението на държавата беше предадено в ръцете на служебния премиер ген. Стефан Янев. 

И ако минути по-рано в президентството достъпът на медии беше разрешен, то в МС вратите на Гранитната зала останаха затворени за журналистите. 

"В личен план мисля, че е направен прекрасен избор от президента Румен Радев. Истински ви желая успех. Това ми е за трети и ли четвърти път, когато сдавам властта. Сега трябва да видите кризата и откъде да намерите пари. Сега можем да си говорим на един език. Защото цяла година никой не ме попита как намирам пари", заяви премиерът в периода 2017-2021 г. 

След комплиментите, Борисов не пропусна да разкритикува политиците, които по неговите думи са виновни за създалата се криза. 

"Дотук се стигна, след като нашето правителство на Патриотичния фронт и ГЕРБ изкара пълен управленски мандат. Ако политическите партии в новоизбрания парламент имаха вашия кураж и смелост, можеше това правителство сега да е с редовен парламент, с огромно мнозинство и да вървим напред", подчерта Борисов.

Управлявал три правителства за повече от 10 години, Борисов предложи и помощ, ако му бъде поискана. 

"Ще се опитаме да работим честно, почтено и в интерес на българските граждани", каза от своя страна служебният премиер Стефан Янев. 

Амбицията за промяна е налице. Първите заявки бяха дадени още на стълбите пред МС. Новата изпълнителна власт ще взима управленски решения до предсрочните избори на 11 юли.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: МС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК