Служебният премиер Стефан Янев: Не давам празни обещания, но залагам целия си авторитет

"Наш основен приоритет е организирането на честни и демократични избори", заяви той

12.05.2021 | 09:40 Редактор: Искра Ангелова

Благодаря за доверието. Да бъда служебен министър-председател е висока чест, но и огромна отговорност. Аз съм човек, който не дава празни обещания, но залагам целия си авторитет за това, че ще работя почтено, при спазване на върховенството на закона и в интерес на обществото. Това заяви новият служебен премиер на България Стефан Янев при представянето на новия служебен кабинет.

"Това ще очаквам и от назначените от президента служебни министри. Ще работим заедно за гражданите и в тяхна полза. Наш основен приоритет е организирането на честни и демократични избори, при стриктно спазване на законовите разпоредби. Очаквам всички институции да работят синхронизирано, да бъдем абсолютно безкомпромисни при всякакви опити за изборни нарушения. Кратък е периодът на служебното правителство. Не мога да се ангажирам, че в този период ще успеем да решим проблемите в годините", подчерта Янев.

Той е категоричен, че честно управление на служебния кабинет може да възстанови поне от части загубеното доверие в институциите.

"Ще настоявам моите колеги и всички институции да работят при пълна прозрачност и отчетност пред гражданите. Ще положим необходимите усилия, за да имаме по-ефективна политическа комуникация, което обществото очаква. Световната пандемия предизвика една комбинирана здравна и икономическа криза в цял свят, а България не е изключение. Единственият начин за справяне с такава криза е обединението на нацията", отсече новият служебен министър-председател.

Янев подчерта, че само с общи усилия може да постигнем реални резултати.

"Ще работя за това да възстановим диалога с българския бизнес, включително по отношение на малкия и средния, който е особено засегнат от Ковид пандемията. Именно малките и средни предприятия са основен работодател и осигуряват прехраната на хиляди български семейства. Отдавам заслужена благодарност към всички в здравния сектор, които вече повече от година полагат интензивни грижи за овладяване на кризата и в помощ на българските пациенти. Искам да благодаря и на българските училите, защото здравето и образованието са основните ценности на едно развито общество", добави той.

Служебният премиер заяви, че като най-важен акцент поставя отстояването на върховенството на закона.

"С моите колеги се обединяваме около мотото "Почтеност, прозрачност и професионализъм". Ще работим почтено при спазване на законите в интерес на българските граждани в името на нашата България", завърши Стефан Янев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Желая му успех, изглежда свестен Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Да им пожелаем успех, както и на себе си! Дано най-после стъпим на смислено развитие и действия! Ама надали... Сигнализирай за неуместен коментар