Жълт код за валежи в 12 области, температурите - до 26 градуса

Времето ще бъде динамично с бързи увеличения на облачността

12.05.2021 | 07:18 Редактор: Здравко Черкезов

Временно интензивни валежи придружени с гръмотевици днес над Западна България. Жълт предупредителен код е в сила за 12 области на страната, показва справка в сайта на Националния институт по метрология и хидрология. Очаква се сумарните количества дъжд да бъдат около 20-35 литра на кв. м.

Минимални температури - от 11 до 6 градуса, в Добруджа и западните полета - до 4-5. Времето ще бъде динамично с бързи увеличения на облачността. Следобед в западните и централни райони ще прегърми и превали. В района на Видин има условия за градушки.

Вятърът предиобед ще бъде слаб от североизток, а следобед ще промени посоката си и ще бъде от запад, скорости до 20 км/ч, по високите части на планините умерен от югозапад. Дневните температури ще достигат стойности от 21 до 26 градуса, по Черноморието - до 17-19, прогнозира синоптикът на на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева

В четвъртък ще превалява, като по-интензивни валежи ще има в Плевенско и над Добруджа. В петък от северозапад ще настъпи нова порция по-влажен въздух с валежи от рано сутринта до вечерта. 

В събота ще има повече слънце. Заоблачаване се очаква през нощта. В неделя над страната ще премине циклон, с повече валежи над западните и източни райони. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК