Крум Зарков: БСП подкрепя президента, Радев поема отговорността убедително

Президентът успешно е събрал екип от професионалисти, смята социалистът

11.05.2021 | 21:42 Редактор: Никола Симеонов

Със свой указ президентът Румен Радев назначава от 12 май 2021 г. служебно правителство. За министър на правосъдието беше назначен Янаки Стоилов от БСП.

"Доволни сме, че проф. Стоилов е част от служебния кабинет заради личните му качества и авторитет, и защото това показва, че БСП подкрепя президента и заради ресора, в който е назначен", заяви депутатът от левицата Крум Зарков в ефира на "Денят ON AIR". 

По думите му времевият хоризонт е силно ограничен, но за тези два месеца Стоилов ще може да покаже истинската роля на Министерството на правосъдието. 

ой знае с кои досиета да се захване, за да се постигне служебна реформа", смята Зарков. 

А относно комисията по ревизия той коментира:

"Ето какво би могъл да направи - в прословутата комисия имало клипове със затворници, които са изтезавани. Една проверка по този въпрос е в правомощията на Министерството на правосъдието. Надявам се Комисията по ревизия няма да е поредното шоу, с което сме свикнали. Винаги оставаш с лош послевкус, когато не се стигне до истината".

Зарков смята, че за да се стигне до истината, трябва правораздавателните институции, най-вече прокуратурата, да си свършат работата и да отсекат кое е вярно и кое - не.

"Служебният кабинет взима експертизата на цялата нация и се опитва да даде баланс - има леви, има и десни. Президентът е постигнал най-важното - можем да спорим дали са леви или десни, но няма спор дали са професионалисти. Първият поглед върху служебния кабинет е доста обнадеждаващ", каза Зарков пред Bulgaria ON AIR и добави:

"Всички трябва да работят като екип но, не мога да подценя ролята на нито един от тях".

Депутатът от левицата смята, че страната се намира в политическа криза, а парламентът се е оказал ялов.

"Всеки министър носи отговорност за собствения си ресор и всички са на гърба на президента Радев, но той ще се справи. Румен Радев ще бъде оценяван, независимо от предстоящите избори - най-вече от историята.  Той поема отговорността по убедителен начин. Няма нужда от спекулации и притеснения, както хората от ГЕРБ и отиващото си мнозинство определят положението като драматично", заяви Зарков.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Ще ти го подарим за рождения ден ,щом толкова харесваш *** ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Гиневски
преди 2 години
Г-н Зарков,ако не предприемете някакви сериозни промени по високите си "етажи",на 11-юли,нищо хубаво не ви очаква. Г-жа Нинова уж "громи" Борисов и неговата партия,а се заяжда със Сл. Трифонов. ДБ, "Изправи се бг",не желаят и да чуят за БСП и Нинова.Какво ще последва от тази неистова завист,която не събира а разделя евентуалните партньори при бъдещо управление на държавата!? Сигнализирай за неуместен коментар