Ваня беше слънце, небесно същество: Какво споделиха близки и приятели за покойната певица?

Определят я като чувствителен, емоционален човек и истински професионалист

11.05.2021 | 19:15 Редактор: Никола Симеонов

Днес казахме последно "Сбогом" на певицата с ангелски глас Ваня Костова. Десетки дойдоха в храма "Свети Седмочисленици", за да я изпратят в последния ѝ земен път.

Всеотдайна, готова винаги да помогне и прекрасна майка, така описват Ваня Костова нейните близки. Последно сбогом с певицата си взеха днес десетки близки, приятели и почитатели.

"Ваня беше слънце. Тя пееше от цялата си душа и цялото си сърце. Неповторима беше Ваня", заяви композиторът Стефан Диомов.

"Извънземен глас. Това, което се чуваше от нея, беше извънземно. Тя самата беше такъв човек, не беше за Земята, не беше за тази планета. Тя беше небесно същество", сподели актьорът Светослав Пеев.

През годините Ваня Костова изпълнява едни от най-обичаните песни от поколения българи. "Приятели" е първата песен, която изпълнява като професионална певица заедно с Тоника СВ през 1981 година. В последствие тази песен печели конкурса Мелодия на годината. Успех постига и в самостоятелната си кариера, като издава няколко солови албума. 

"Последните години бяхме изтрили всички недоразумения и се готвихме за нови неща. Но както се казва човек предполага, Господ разполага. Ние скърбим. Някак не мога все още да го приема този факт. Радвам се, че песните ще останат", каза Милица Божинова от Тоника СВ.

"Ваня е един чувствителен, емоционален, раним човек. При нея няма отбиване на номер. Тя се раздава не само за публиката, а и за приятелите. Събирала ни е много пъти. Много я обичам и много ще ми липсва", сподели певицата Росица Кирилова.

Ваня Костова си отиде от този свят на Гергьовден месец след като изкара Ковид-19, а нейни близки определят загубата като неочаквана.

"Ваня беше страхотен професионалист, страхотен глас. Страхотно усещане за музика. Съжалявам, че си отиде", добави Димитров.

"Това беше един от най-различаващите се и най-красивите гласове на България. Всеотдайна майка и много верен приятел. Ваня беше истински човек", заяви президентът на Република България от 1997 до 2002 г. Петър Стоянов.

В нейна памет на 1 август в Бургас ще има голям концерт, на който ще се пеят нейните песни. В последния ѝ път Ваня Костова беше изпратена с любов и аплодисменти.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК