Мирослав Боршош е новият зам.-кмет на София по култура, образование и спорт

Той поема зам.-кметския пост от доц. д-р Тодор Чобанов

11.05.2021 | 10:09 Редактор: Жаклина Иванова

Мирослав Боршош е назначен за зам.-кмет по направление “Култура, образование, спорт и младежки дейности” на Столичната община

Боршош е възпитаник на Софийския университет "Св. Кл. Охридски“, специалност "Културология“. Той е създател на емблематичните за София културни пространства - литературен клуб "Перото“, театър "Азарян“, ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс.  

Боршош е носител на наградата на Столичната община за ярки постижения в областта на културата. Той поема зам.-кметския пост от доц. д-р Тодор Чобанов, който беше освободен от длъжност от кмета Йорданка Фандъкова след забавяне на процедурите за реставриране и възстановяване на минералните бани в "Овча купел“ и "Горна Баня“. 

През декември 2014 г. Боршош беше назначен за директор на Националния дворец на културата, но през 2017 г. беше уволнен. Прокуратурата заведе дело срещу него с обвинения за умишлена безстопанственост, сключване на неизгодни сделки и присвояване на 3 млн. лева. В края на март Софийският градски съд оправда Боршош по всички обвинения.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Пешко
преди 2 години
Ей, няма изчегъртване тоя.А после ходете и гласувайте..... Сигнализирай за неуместен коментар