Ще се радваме на най-топлия ден от седмицата, градусите скачат до 27

В четвъртък ще превалява, като по-интензивни валежи ще има в Плевенско и над Добруджа

11.05.2021 | 07:08 Редактор: Тодор Петров

Времето през деня ще бъде предимно слънчево с разкъсана облачност, следобед - над планините. Вятърът ще бъде слаб от изток-югоизток, със скорости до 20 км/ч, по високите части на планините - слаб от запад. 

Минималните температури за тази сутрин са от 6 до 11 градуса. Дневните температури ще достигат стойности от 21 до 27 градуса, по Черноморието - до 18-19, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Циклони кръжат над Западна и Централна Европа и дъждовни облаци на последователни вълни ще преминават през следващите дни над Балканите. Във вторник ще бъде с много слънце у нас и най-топлият ден от седмицата. По-интензивни ще бъдат валежите над Южна Франция, над Северна Италия и над страните около Северно море.

В сряда следобед от запад ще се заоблачава и късно през нощта срещу четвъртък в района на Видин ще прегърми. В четвъртък ще превалява, като по-интензивни валежи ще има в Плевенско и над Добруджа. 

В петък от северозапад ще настъпи нова порция по-влажен въздух с валежи от рано сутринта до вечерта. В района на Враца и над източната половина от страната се очакват силни гръмотевични бури и условия за градушки.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК