След 12-часова акция: Откриха Владимир Каролев в тежко състояние

Падането му е продължило близо 400 метра

10.05.2021 | 06:45 Редактор: Тодор Петров

Откриха икономиста Владимир Каролев жив в Пирин след спасителна операция, която е продължила близо 12 часа. Новината съобщи Методи Бавенски от Планинската спасителната служба в Банско. 

Каролев е открит 40 минути след полунощ, след което е носен повече от 4 часа на ръце от спасителите до линейката на спешна помощ. Откаран е в болницата в Разлог в тежко състояние. От лечебното заведение съобщиха, че Каролев е с политравми и тежка черепно-мозъчна травма, но състоянието му позволява да бъде транспортиран до болница в София.

Владимир Каролев е карал сплитборд сам от връх Малка Тодорка към Дългото езеро. Намерен е на над 2 300 м надморска височина, а падането е продължило близо 400 метра. 

За изчезването му съобщават приятели, които са го очаквали да се върне. По-късно днес Владимир Каролев вероятно ще бъде транспортиран до болница в София.

Снимка: БГНЕС, архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
От Врат
преди 2 години
Щях да напиша:"Този е неспасяем,не го дирете", но слава Богу - намерен е, макар и в тежко състояние.Няма ли и този път да съди някого ? Сигнализирай за неуместен коментар