Илчовски: Показаха ми клип - какво ще се случи, ако се съпротивлявам

Прокуратурата започна проверка на твърденията му

09.05.2021 | 18:42 Редактор: Никола Симеонов

Прокуратурата е започнала проверка на изнесените данни в комисията за ревизия на управлението в последните 10 години. Ще бъдат проверявани твърденията и на двамата бизнесмени, участвали в комисията - Светослав Илчовски и Иван Ангелов

И при двете изслушвания Светослав Илчовски разказа за финансови престъпления и борсови измами. Като намеси и името на бизнесмена Иван Ангелов.

"Беше ме поканил на Монако за негова сметка, в най-хубавия хотел, за да ме попита дали може ли да направим фиктивен оборот на неговото дружество, че не му достига оборотът. Това всичко ще бъде доказано в прокуратурата. В последствие разбирам, че целта на тази операция е била само една - как да приберат част от парите на пенсионните фондове и да продадат акции без стойност", каза Светослав Илчовски.

По думите на Илчовски върху него е оказван натиск от политици.

"След една седмица ми звъни министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и ми казва "Спри, спри да купуваш земя", заяви Илчовски.

Земеделският бизнесмен твърди, че му е показан видеоклип какво го очаква, ако се съпротивлява.

"Показаха ми как на някой са му сложили двама да издевателстват сексуално над него в килиите и надзирателя го снима", заяви бизнесменът.

В опит да се защити другият бизнесмен Иван Ангелов пред комисията направи изказване за арабските фурми, които бяха анонсирани като дарение, а в последствие се оказаха продадени.

"Това, което сме дали на Дубай, е върнато чрез фурми. И ние от тези фурми сме си възстановили парите и сме на печалба", допълни той.

Ангелов разкри, че премиерът Борисов му е съдействал и за експорта на стоката му от разплодни яйца зад граница, действие, което принципно е поверено на Агенцията по храните.

"Борисов ми съдейства като гарантира пред турската ветеринарна служба, че нашите сертификати отговарят на европейските стандарти", уточни той.

В двете изслушвания в Комисията по ревизия на управлението бяха споменати и други данни, имена и събития със съмнение за корупция, както и самопризнания за давани подкупи.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 2 години
Този пък новата звезда... Сигнализирай за неуместен коментар