Прокуратурата е започнала проверка на твърденията на Илчовски

В две поредни изслушвания бизнесмена разкри, че е бил изнудван и рекетиран от управляващите

09.05.2021 | 15:35 Редактор: Никола Симеонов

Прокуратурата е започнала проверката по повод изнесените твърдения в комисията за ревизия на управлението в последните 10 години. От държавното обвинение уточняват, че действията на прокуратурата са започнали преди няколко дни. 

Ще бъдат проверявани твърденията и на двамата бизнесмени, участвали в комисията - Светослав Илчовски и Иван Ангелов. 

В две поредни изслушвания Илчовски разкри, че е бил изнудван и рекетиран от управляващите и от фирми, свързани с хора на ГЕРБ. Другият бизнесмен Иван Ангелов, с когото бяха свързани повечето твърдения, обвини Илчовски в лъжа и се закани да го съди. 

Депутатите, които участват в комисията, решиха да предадат всички събрани данни на прокуратурата. Утре те ще се съберат отново, за да изслушат министъра на регионалното развитие в оставка Петя Аврамова за дейността на дружеството "Автомагистрали" и "Български ВиК" холдинг.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
0 rate up comment rate down comment 0
Петрова
преди 2 години
Този така наречен бизнесмен ми прилича на един дето много врещеше, че е рекетиран от една кметица, докато се навря в общинския съвет при обществените пъръчки и дотам. Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Гешев се чуди сега накъде да се върти. Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Започват да вадят кирливите ризи... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Я да видим сега
преди 2 години
каскета ще разследва ли себе си Това да го видя не вярвам . Да си бръкне в очите и да ги изкара. Всъщност очаквам скоро да излезе становище,че няма признаци за извършено престъпление и затваряне на папката. Докато е *** Гешев Гл прок. няма да има подведени под отговорност и осъдени мутри. Това е.Па ако ще и Господ да слезе да дава сигнали,показания и да свидетелства. Герберските *** Бойко и т.н. гл.прпкурор заедно трябва да бъдат измерени защото са *** Сигнализирай за неуместен коментар