От началото на великденските празници досега са загинали 18 души по пътищата

Най-натоварено е движението по АМ "Тракия"

09.05.2021 | 13:57 Редактор: Искра Ангелова

Засилен трафик по основните направления в посока София очакват от полицията след поредицата от почивни дни. 18 са жертвите по пътищата на страната от Великденските празници до днес. 

Интензивен трафик по всички основни пътища на страната. Над 400 000 автомобила се очаква да се върнат в столицата, а причината за това е сливането на почивните дни. Най-натоварено е движението по АМ "Тракия". 

Натоварено движение и по другата магистрала - "Хемус". Над 130 000 са автомобилите, които се очакват да влязат в столицата от там. От АПИ препоръчват като алтернативен маршрут на "Хемус" да се използва пътят през Искърското дефиле. А на "Тракия" - Подбалканският път.

Междувременно силен трафик има и по АМ "Струма". 

"Най-сериозен проблем очакваме на автомагистрала "Тракия“, тъй като на 29 април през нея преминаха над 230 хиляди автомобила. Възможна е колона от автомобили по обходния път на ремонтиращия се 23-километров участък", каза Даниел Иваничков от Агенция "Пътна инфраструктура".

"Равносметката за великденските празници показва, че досега са загинали 18 души по пътищата. Доста са нарушенията, свързани с алкохола. Доста са нарушенията по тази линия. Колкото и да апелирахме и да обявявахме, че всички камери са на пътя, имаме доста нарушения на скоростните режими", коментира инспектор Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
На българите не им трябват войни, дайте им по една бърза кола и те сами ще се изпотрепят... Сигнализирай за неуместен коментар