Собственикът на "Градус": Това, което сме дали на Дубай, е върнато чрез фурми

Доказателствата и твърденията на Илчовски ще бъдат предадени на прокуратурата

08.05.2021 | 18:44 Редактор: Искра Ангелова

Доказателствата и документите по скандалните твърдения, които направи бизнесменът Светослав Илчoвски пред Комисията по ревизия на властта, ще бъдат предадени на прокуратурата. До късно снощи продължи изслушването, в което участва и другият бизнесмен, замесен в скандала - Иван Ангелов.

Със скандали и обвинения в корупция продължи и второто изслужване пред комисията по ревизия на земеделския бизнесмен Светослав Илчовски. Този път в присъствието на един от замесените в скандалните разкрития - собственикът на "Градус" Иван Ангелов.

"Беше ме поканил на Монако за негова сметка, в най-хубавия хотел на Монако, за да ме попита дали може ли да направим фиктивен оборот на неговото дружество, че не му достига оборотът. Това всичко ще бъде доказано в прокуратурата", каза Светослав Илчовски.

"Той ме обвинява в машинации. Аз нямам никакви притеснения относно чистотата на работата си", отсече собственикът на "Градус" Иван Ангелов.

По време на Комисията се разрази и нов скандал заради бартерна сделка между България и Арабските емирства, която този път разкри Ангелов.

"Това, което сме дали на Дубай, е върнато чрез фурми. И ние от тези фурми сме си възстановили парите и сме на печалба", допълни той.

"Знаехме, че те са дарение и стояха в складовете на БЧК, но след това се оказа, че и по думите на собственика на "Градус", че това е една сделка. Тъй като няма прокуратура, се наложи в Народното събрание да ставаме свидетели на подобни сцени и това не е един спор, както се опитват да ни го представят от ГЕРБ. Тука става дума за корупция, това не е и темата за "Мата Хари". Става дума за индикация на тежка корупция на премиер, на министри и това го казва самия собственик на "Градус", коментира Иво Мирчев от "Демократична България".

Председателят на Комисията Мая Манолова, коментира, че заседанието е постигнало успех.

"Показахме как се прави бизнес и най-вече как бизнесът е мачкан, рекетиран, изнудван, как ако искаш да си успешен - трябва да знаеш номера на премиера или да си на "ти" с депутатите феотдали от региона. Мръсните тайни на властта започват да излизат", категорична е Манолова.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
Кармен Младенова
преди 2 години
Пример за лоша сделка!? Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 1
ГРОБ
преди 2 години
Герберастите явно освен суджуци обичат и фурми. Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 1
Пак съм Я
преди 2 години
Какъв бизнес в България ви гони. Нали ги виждате бизнесмените ни какви са. Прости та дрънкат, бивши мутри, бивши жичкаджии, бивши ... Обаче незнайно как забогатели. Казано на прoст народен език чорбаджии. Прокуратурата първо да ги разследва всички, не само тези, особено латифунтдиерите за произход на доходите. Повярвайте в БГ няма читави хора в едрия бизнес. Всички до един са издънки на БКП, ДС, ГРУ и др. по малки гнусни службички от татово време. Сигнализирай за неуместен коментар