Над 5 часа - схеми, политически цирк и нападки в Комисията по ревизии

За втори път изслушват бизнесмена Светослав Илчовски

07.05.2021 | 21:40 Редактор: Десислава Атанасова

В рамките само на три дни бизнесменът Светослав Илчовски говори за втори път пред комисията по ревизия на управлението "Борисов". Целта - да хвърли повече светлина върху директните обвинения към премиера и близки до него бизнесмени. Заседанието започна със скандал за дневния ред и за това кой къде да седне.

От ГЕРБ на няколко пъти се опитаха чрез процедурни хватки да отнемат думата на земевладелеца Светослав Илчовски, който обвини управляващите в корупция и злоупотреба с власт, намеси името на премиера в оставка и обяви, че снимките от спалнята на Борисов са направени от момиче за платена любов срещу 5000 лева. 

Иван Ангелов заяви, че никога не използвал името на премиера Борисов пред Светослав Илчовски.

По думите му Борисов, ако иска, може да си поръча много по-хубава и по-скъпа жена. Той не отрече, че Борисов му е съдействал с износа на български стоки. Ангелов добави, че е искал и получавал съдействие и от други премиери и политици.

В крайна сметка след невиждан екшън, продължил повече час, Илчовски взе думата.

Изненадващо  до него по време на изслушването се оказа собственикът на Градус  Иван Ангелов. Според Илчовски именно той го рекетирал от името на премиера да продава зърно под пазарните цени и да реализира фиктивен оборот. Очаквано, Ангелов отрече всичко казано от земеделския производител. 

"Всичко е лъжи. На прокуратурата ще бъде даден в понеделник", заяви бизнесменът Иван Ангелов.

По-рано днес от дружеството на Ангелов заявиха, че ще заведат всички възможни дела срещу Илчовски и ще сезират компетентните органи. С дела заплаши и плеймейтката Маги Бадер, за която Илчовски заяви пред сайта Agrо.bg, че е снимала в премиерската спалня.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК