Гаджев по казуса "Илчовски": Съшита история, Манолова я възпламени

Голям фарс се разигра, този фарс е еманация на цялото 45-о НС, каза депутатът

07.05.2021 | 21:28 Редактор: Десислава Атанасова

Комисията по ревизия заседава в продължение на много часове. Изслушванията бяха белязани от скандали и напрежение. 

"Голям фарс се разигра, този фарс е еманация на цялото 45-о Народно събрание. То си беше едно предизборно събрание, никой не мислеше да прави политика, целият живот мина като предизборно събрание". Това заяви в "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев.

Най-разгорещени бяха дебатите по темата "Илчовски". 

"Хубаво е някой да се запознае с тези документи, но Манолова ги скри. Защо не ги даде предварително, преди комисията, остана мистерия. Това е една от причините да се създаде хаос на тази комисия. Нивото на разговор беше фарс. Оказа се, че някои от "големите бомби" не са чак такива. Всъщност се оказа, че Илчовски не познава плеймейтката, уж кюлчетата, които бил видял как се дават, ги бил видял на снимка. Тези документи трябва да се разследват и да се види къде е истината", категоричен е Гаджев.

Преди няколко дни Светослав Илчовски направи разкрития за изнудване, корупция, говори за премиера Бойко Борисов, замеси името на регионалния министър Петя Аврамова. Говори и за ареста на Миню Стайков. Пикантни бяха коментарите му за кюлчетата и Мата Хари от изтеклите преди година видеозаписи от спалнята на Борисов.

"Той се самоуличи няколко пъти. Явно са имали взаимоотношения с г-н Ангелов, защото критиките бяха към него, а не към правителството. Ако от 2010 г. е бил изнудван от г-н Ангелов, как продължават да си дружат? Аз, ако някой ме изнудва, няма да му бъда приятел. По-скоро ми изглежда като една съшита история. Г-жа Манолова усетила предизборния пламък на една такава история и я възпламени", каза още депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Новата ЦИК

"Ако не си върши работата, ще атакуваме. Има много неща, които са притеснителни в Изборния кодекс. Възможността ГЕРБ да има председател в ЦИК е наше право. Но защо ние трябва да носим отговорност за нещо, което сме казали, че няма как да работи", обясни депутатът. 

Машинното гласуване

"Надявам се да не се касира вотът. Затова настояваме бележките от машините да се пазят и хора да броят разписките", каза Гаджев по отношение на машинното гласуване.

Актуализация на бюджета

Премиерът в оставка заяви, че излишъкът е 115 млн. лв. БСП обаче са категорични - те са само на хартия.

"Самият бюджет е изражение на политиката на правителството. Така както е структуриран, бюджетът ще издържи", коментира той.

Относно предсрочните избори, Гаджев заяви, че няма притеснения.

"Служебното правителство трябва да видим дали има ясни политики. Почти сигурно е, че ще има реваншизъм, но не се притесняваме, просто ще има едно очерняне от единия участник, който трябва да бъде арбитър", допълни той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Българин
преди 2 години
Историята не е "съшита".Идете в Червен бряг, Койнаре, Кнежа: Ст.Илчовски коли и беси там, а от РУ на МВР и РП му правят теманета. Зад него са БОПа и Икономическата полиция на РДВР- Плевен начело с Василев. ОкС - Плевен винаги отсъжда делата за закупена земеделска земя на 2 пъти по-ниска цена в полза на Ст.И. Той там е феодал. Знае всички ишарети на районната и областната управа. Самият той каза вчера, че печалбата му е 16 млн.лв. Така че може да подари на когото трябва 1-2 млн.лв., че и повече. Сигнализирай за неуместен коментар