Очакват ни слаб вятър и температури между 21 и 29 градуса

В североизточните райони ще превали

07.05.2021 | 07:24 Редактор: Никола Симеонов

Ще се събудим с температури от 10 до 14 градуса. Предиобед над страната ще има разкъсана облачност, значителна по поречието на Дунав с превалявания в крайните североизточни райони.

Следобед над южните части отново ще се заоблачи. Ще се развива купеста облачност, като в Тракия и над Странджа ще прегърми. Вятърът ще бъде слаб от юг-югозапад със скорости до 20 км/ч. Максималните температури ще бъдат от 21 до 29 градуса, по Черноморието - 22-25. 

Над планините в следобедните часове времето ще бъде със значителна облачност и валежи, главно над Стара планина. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде свеж от запад до 40 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина около 5 градуса, на 1500 м до 16, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В събота от северозапад ще се заоблачи, предиобед ще вали и гърми над източната половина от страната. Следобед от запад на изток облаците ще намаляват. В неделя в североизточните райони слабо ще превали, а на запад ще има повече слънце. В понеделник и вторник ще бъде слънчево и топло, а температурите на места ще достигат до 29-30 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК