Дни преди НС да бъде разпуснато - обсъждат важни законови поправки

11 май е най-ранната възможна дата за разпускане на 45-ото Народно събрание

07.05.2021 | 07:51 Редактор: Жаклина Иванова

Редовно пленарно заседание на 45-ото Народно събрание дни преди парламентът да бъде разпуснат. Програмата на депутатите включва проектите за създаване на временни комисии за законността на обектите на "Росенец“ и за установяване действията на органите на реда по време на протестите миналото лято. 

На първо четене ще бъдат дискутирани четири законопроекта, внесени от "Изправи се! Мутри вън!". Два от тях са за промени в Закона за извънредното положение.

Единият предвижда добавката от 50 лева към пенсиите да се изплаща до края на годината и да се спрат принудителните публични вземания от гражданите по време на пандемията.

С другия се предлага подкрепа за бизнеса на стойност 200 милиона лева. В програмата на парламента са първо четене на промените в Закона за лечебните заведения, както и в Закона за личната помощ. 

Програмата на депутатите предвижда и изслушване на Комисията за енергийно и водно регулиране за новите цени на тока, парното и водата. 

Президентът Румен Радев вече обяви, че 11 май - вторник, е най-ранната възможна дата за разпускане на 45-ото Народно събрание.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК