Военни чествания по случай 6 май бяха организирани в Казанлък и Варна

В деня на Българската армия в няколко града в страната имаше демонстрации на бойна техника

06.05.2021 | 15:32 Редактор: Жаклина Иванова

Със зрелищна демонстрация по въздух и вода в района на "Морска гара Варна", Военноморските сили отбелязаха 6 май. В нея се включиха представители на Флотилията, бойни и спомагателни кораби, морския специален разузнавателен отряд и военнослужещи от авиобаза "Чайка".

Честванията започнаха с тържествено издигане на флаговете на корабите от Военноморските сили. Командосите от морския специален разузнавателен отряд показаха тактически ходове за бърза евакуация на групи, динамични стрелби и групов парашутен скок. Демонстрациите наблюдаваха десетки варненци и гости на града. 

По случай празника на Българската армия в няколко града в страната имаше демонстрации на бойна техника. 37 машини на въоръжение в Сухопътни войски показа 61 Стрямска механизира бригада в Казанлък. Голяма част от техниката е взела участие в мисии по поддържане на мира в различни точки по света. 

Военнослужещите от пехотата се снаряжават с нови индивидуални облекла. Вече е подписан и договор за оборудването им с нов модифициран автомат "Калашников“, както и с нова инженерна техника. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК