Сватби и балове на воля: Падна ограничението за събиране на над 15 души

В България се разпространява само британският вариант на коронавируса

06.05.2021 | 13:31 Редактор: Тодор Петров

Здравният министър даде "зелена светлина" за провеждането на сватби и балове. От днес падат ограниченията за събиране на над 15 души. Така провеждането на абитуриентските балове ще е без ограничения. 

България пада на 20-о място в ЕС по заболеваемост. Намаляват и хоспитализираните в лечебните заведения. 

До момента в България не са установени индийски, южноафрикански и бразилски вариант на вируса, разпространява се само британският. Затова здравните власти предупредиха хората, които се връщат от чужбина, да бъдат особено внимателни. 

Днес стана ясно, че през лятото може да започне ваксинацията срещу коронавирус и на деца, но само след становище на Европейската агенция по лекарствата. 

"В следващите месеци със сигурност ще има много повече данни и в зависимост от резултатите може да очакваме движение в тази посока. За първата ваксина, ако всичко е положително, в средата на юни може да бъде вече официална", обясни директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов. 

Здравният министър в оставка отчете, че вече са издадени почти 96 000 електронни рецепти.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
Пурко
преди 2 години
Щом вече няма ограничения за празненства, защо все още сме в "извънредно положение"? Комай ни ментят тия синковци... Сигнализирай за неуместен коментар