Разкъсана облачност и превалявания за празника, температурите достигат 27 градуса

Вятърът ще бъде умерен от запад със скорости до 40 км/ч

06.05.2021 | 07:25 Редактор: Юлия Христова

Сутрешните температури днес са от 10 до 15 градуса. Предиобед над страната ще има разкъсана облачност с превалявания в крайните северозападни и североизточни райони. Следобед над южните части отново ще се заоблачи. Ще се развиват купести облаци, като в Централна България и на юг от Бургас ще прегърмява и превалява.

Вятърът ще бъде умерен от запад със скорости до 40 км/ч. Максималните температури ще са от 23 до 27 градуса, по Черноморието - малко по-хладно, ще бъде до 19-23 градуса. 

Следобед очакваме значителна облачност и валежи, концентрирани над Стара планина и Родопите. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде засилен от запад до 60 километра в час. Максимални температури на 2500 м височина около 1 градуса, а на 1500 м - до 9, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

В петък - слънчево и топло за сезона време със следобедни превалявания над планините. В събота от северозапад ще се заоблачи, ще вали и гърми над източната половина от страната. Следобед от запад на изток облаците ще намаляват. През нощта срещу неделя по Черноморието ще се стелят ниски облаци. В неделя в югозападните райони ще превалява, а на изток ще има повече слънце.

Цялата прогноза за времето гледайте във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК