В дневния ред на НС: 1 лев партийна субсидия и край на добавките към пенсиите

Депутатите ще обсъждат временна комисия за "Росенец" и достъп за всички до руската ваксина Sputnik V

05.05.2021 | 07:57 Редактор: Здравко Черкезов

В първия си работен ден след Великден и за депутатите от 45-ото Народно събрание. В седмичната програма за днес и петък, 7 май, са включени промените в закона за политическите партии, внесени от "Има такъв народ", които предвиждат намаляване на годишната партийна субсидия от 8 на 1 лев за действителен глас. 

Очаква се да бъдат разгледани и предложенията за промени в закона за извънредното положение внесени от "Изправи се! Мутри, вън!" - добавката от 50 лв. към пенсиите да се изплаща до края на годината и да се спрат принудителните действия по събиране на публични вземания от гражданите по време на пандемията. 

От "БСП за България" искат промяна на Кодекса за социално осигуряване, с която се предвижда преизчисляване на старите пенсии от 1 юли тази година. 

В дневния ред са включени и два проекта на решения. Единият на "Демократична България" - за създаване на временна комисия за проверка на строежите и обектите на територията на лесопарк "Росенец". Другият е на БСП и е за възлагане на Министерски съвет да осигури достъп на българските граждани до руската ваксина срещу Ковид-19 Sputnik V.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК