Очаква ни облачен ден с максимални температури до 24 градуса

Следобед отново ще се заоблачи

05.05.2021 | 07:22 Редактор: Здравко Черкезов

Минимални температури за тази сутрин са от 8 до 13 градуса. Предиобед над страната ще има ще има значителна, но разкъсана облачност с превалявания в югозападните и крайните южни райони. Следобед, след временно разкъсване и намаление на облачността, над западните части отново ще се заоблачи. Ще се развиват купести облаци, като в Западна България ще прегърмява и превалява.

Вятърът ще бъде слаб от югоизток, скорости до 20 км/ч, а по планините -  умерен от югозапад. Максималните температури ще са от 20 до 24 градуса, по Черноморието - 16-17, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над планините времето ще бъде със значителна облачност и валежи, главно над Пирин, Рила и над Родопите. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде умерен от запад до 60 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина - около 3, 4 градуса, а на 1500 м до 8, 9.

В четвъртък денят ще започне със слънце, а следобед главно в Централна България и над Стара планина ще превали и прегърми. В петък ще бъде слънчево и топло за сезона, със следобедни превалявания над планините.

В събота от северозапад ще се заоблачи, предиобед ще вали и гърми над източната половина от страната. Следобед от запад на изток облаците ще намаляват. През нощта срещу неделя по Черноморието ще се стелят ниски облаци.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК