От 10 май: Пет месеца без топла вода в центъра на София заради ремонт

Топлоподаването ще бъде прекъснато и към отделни сгради в "Младост" 3

04.05.2021 | 19:03 Редактор: Тодор Петров

Стотици живеещи и работещи в центъра на София ще останат без топла вода за пет месеца. Причината е цялостна реконструкция на улица "Цар Иван Шишман", която включва и подмяна на съоръжения на "Топлофикация".

За да бъде извършена рехабилитация на магистралния топлопровод, захранващ голяма част от централна градска част, от 10 май отделни сгради, намиращи се на улиците "Цар Иван Шишман" , "Ген. Гурко", "Граф Игнатиев" и бул. "Васил Левски", ще разчитат на бойлер до 10 октомври. Срещу ремонта вече е организирана подписка. 

От "Топлофикация" посочват, че предстоящата цялостна реконструкция на ул. "Цар Иван Шишман" е възможност да бъдат ремонтирани едновременно топлопроводи, водопроводи и канализация. От дружеството обещават, че на засегнатите потребители няма да бъдат начислявани сметки за топла вода до края на ремонтните дейности. 

"За да няма аварии и предвид спецификата на съоръженията, се налага топлоподаването да бъде спряно за почти целия период на ремонтните дейности. Планирано е ремонтите да приключат в срок и "Топлофикация-София" ще вложи всички усилия за това. Разбираме неудобството, което ще изпитат част от клиентите ни, но крайната цел е да имаме обновена и модернизирана инфраструктура в района", се казва в позицията им

Топлоподаването ще бъде прекъснато и към отделни сгради в квартал "Младост" 3 за срок от два месеца отново от 10 май. Ремонтните дейности ще засегнат две детски градини в квартала - 56 и 59 ОДЗ, както и сградата на районната администрация.

Вижте повече в репортажа на Габриела Ангелова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
бай хой
преди 2 години
В никоя нормална държава, няма такива мизерни, нагли крадци като топлофикация! Сигнализирай за неуместен коментар
1
9 rate up comment rate down comment 0
Велко
преди 2 години
Това няма как да се случи в нормална държава! Топлофикация да мислят друг вариант... Пет месеца и по време на война не е спирала водата! Сигнализирай за неуместен коментар