Добри сърца върнаха към нормалния живот мъж с ампутиран крак след Ковид-19

Събраха необходимата сума за протеза за Стефан Грозев 

04.05.2021 | 14:22 Редактор: Тодор Петров

Мъж с ампутиран крак отново проходи и заживя пълноценен живот благодарение на помощта на десетки добротворци. Само за месец от дарителска кампания бяха събрани 65 хил. лева. 

През декември 52-годишният Стефан Грозев от Горна Оряховица се разболява от Ковид -19. Приет е в тежко състояние в болница. Лекарите се борят да оцелее, тъй като вирусът поразява кръвоносната му система и се образуват тромби. 

За да спасят живота му, се налага бедрена ампутация. Семейството започва дарителска кампания, тъй като няма средства за скъпата протеза.

"На 30 януари излязох през моя Facebook профил със зов за помощ към всички познати, към всички непознати, за събиране на средства за закупуване на протезата, която според офертата беше 64 500 лева - сума, която е тотално и крайно непосилна", сподели съпругата на Стефан - Диляна Грозева. 

Животът на Стефан се променя драматично - той се учи да ходи на един крак, спира да шофира и да работи. За огромна радост на семейство Грозеви обаче, за месец нужната сума е събрана. Стефан се връща към пълноценен живот и освен че ходи, отново може да шофира.

"Вече близо четири седмици съм с протезата. Опитвам се да се науча да ходя с нея, понеже устройството е електронно и трябва да бъде управлявано, но е чуждо тяло и е малко трудно. Изминал съм вече 3000 километра с новия автомобил. Благодаря и на моите съграждани. Абсолютно неочаквано, за кратко време събрахме сумата, което ми дава надежда, че има все още добри хора и съм искрено благодарен", каза Стефан Грозев.

Стефан е готов отново да се върне на работа.

Вижте повече в репортажа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Господ да ги поживи всички добри хора... Сигнализирай за неуместен коментар