Пуснаха движението по 10 км отсечка от АМ "Тракия"

Започва и ремонтът на последните 23 км

23.04.2021 | 19:55 Редактор: Десислава Атанасова

Движението по ремонтирания 10 км участък от АМ "Тракия", който беше в ремонт, е пуснато. Възстановяването на магистралата, известна с неравностите си, започна още в края на миналата година. А от днес започва ремонтът и на последните 23 километра. Движението между пътен възел Чирпан Изток и Стара Загора се пренасочва..

Магистралата е строена преди 14 години, като през последните четири заради неравности и пропадания на платното бяха въведени ограничения на скоростта в участъка от Чирпан до Стара Загора. Сега са положени три асфалтови пласта и е направено ново отводняване на пътя, което е било основната причина за пропаданията.

"На всеки километър и даже по-малко, в зависимост от вида дейности, са взимани проби, за да се уточнят дебелини, показатели при полагане и бъдещи експлоатационни показатели и на асфалтовите смеси - полимер диференциран битум, на стабилизираната основа от трошен камък, като са изпитани хидроизолационните свойства на материалите върху съоръженията и бетоните", обясни Даниел Иваничков от Агенция "Пътна Инфраструктура".

 

От днес се затваря за движение следващия участък от пътен възел Чирпан изток до Стара Загора.

"Очакванията за приключване на участъкът от 23 км, са до началото на летния сезон да бъде цялостно възстановено движението по 52 километровия участък, като пак подчертавам единственото, което влияе негативно върху организацията на строителните дейности са дъждовете", допълни Иваничков. 

Движението се пренасочва по обходен маршрут. Пътуващите от София към Бургас се отбиват от пътен възел Чирпан Изток и продължават по стария път за Стара Загора, където отново се включват в магистралата. Организацията на обходите, обаче затрудни част от шофьорите.

Последният участък, от магистралата до Стара Загора, се планира да бъде завършен до 30-ти юни, тази година. 


Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Снимка: АПИ

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК