ВУЗФ стартира кампания по ранен прием на кандидат-студенти и магистри

И тази година бизнес университетът ще приема студенти с оценките от матури

23.04.2021 | 14:36 Редактор: Здравко Черкезов
ВУЗФ стартира кампания по ранен прием на кандидат-студенти и магистри

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), който според Рейтинговата система за висшите училища на МОН е един от най-добрите университети за следване на икономически и финансови специалности в България, стартира кампания по ранен прием на кандидат-студенти и магистри за новата академична 2021/2022 учебна година. 

Поради епидемиологичната обстановка в страната висшето училище е осигурило всички условия за кандидатстване онлайн на ученици от цялата страна. Ръководството на бизнес университета реши вследствие на ситуацията и тази година приемът на кандидат-студенти във ВУЗФ да се осъществява единствено на база получените оценки от издържаните държавни зрелостни изпити.

Оценките от издържани конкурсни изпити в други висши училища в страната и от държавни зрелостни изпити (матура) ще са равнопоставени с оценките от конкурсния изпит за ВУЗФ. Кандидат-студентите ще бъдат приети в рамките на ежегодно утвърждавания от Министерския съвет брой.

Документите за прием могат да се подават както онлайн, така и на място във ВУЗФ. Всички кандидати, които искат да кандидатстват онлайн могат да го направят през уебсайта на ВУЗФ, където процедурата е описана подробно. Всеки кандидат може да получи и индивидуална консултация както на място, така и онлайн, в удобно за него време, за да получи повече информация за университета и да избере най-подходящата за него специалност и форма на обучение. 

Актуалността на предлаганите специалности, висококвалифицираният преподавателски състав, съчетаващ успешно академична и бизнес кариера, подреждат ВУЗФ сред най-добрите висши училища в България и го правят един от най-предпочитаните бизнес университети в страната. През последните години висшето училище се доказа като една от най-активните образователни институции в България, която се отличава с иновативни и практически академични програми в бакалавърска, магистърска и докторска степен.

Снимка: ВУЗФ

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК