Погледите са вперени в "Има такъв народ", партията на Трифонов мълчи за кабинет

Адв. Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!" заяви, че е готов да бъде министър

23.04.2021 | 13:41 Редактор: Тодор Петров

След като очаквано ГЕРБ-СДС върнаха първия мандат за съставяне на правителство, погледите са насочени към втората политическа сила в 45-ото Народно събрание - "Има такъв народ".

Въпреки че процедурно е ясно, че на ход да излъчат кабинет са именно те, все още от ИТН очакват официалното покана от президента. 

"Когато дойде мандатът при нас, тогава ще разберете какво ще направим. Ще направим това, което трябва да направим в момента, в който ни дадат мандата", заяви председателят на ПГ на "Има такъв народ" - Тошко Йорданов.

За подкрепа към евентуален кабинет на ИТН заговориха от най-малката група в парламента - "Изправи се! Мутри вън!". Адв. Николай Хаджигенов отново заяви, че е готов да бъде министър в ново правителство. От формацията вече са провели разговори с ИТН и ДБ.

"Да, проведохме такива разговори, неформални", призна той.

Според "Демократична България", най-логично за партиите, искащи промяна, е подкрепа на мандата на ИТН. От БСП също биха подкрепили кабинет, сформиран от партията на Слави Трифонов, но само след публични преговори. 

"Не бихме го подкрепили на сляпо, имаме 4 точки", отсече Корнелия Нинова.

По традиция от ДПС днес бяха лаконични. "Нас никой не ни е търсил за диалог", каза Йордан Цонев. 

В следващите няколко дни парламентарната рулетка отново ще се завърти. Ако се стигне до връчване на трети мандат, президентът може да го връчи на всяка една от представените в парламента партии, не е задължително да бъде третата.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Босилкова
преди 2 години
Ако са умни, няма да се хванат на въдицата. Нови избори и ново начало! А ГЕРБ да върви в историята, при НДСВ.... Сигнализирай за неуместен коментар