ГЕРБ: Не гласувахме кабинета, защото в НС се завърнаха най-срамните практики

Именно ГЕРБ през 2009 г. забрани гласуването с чужди карти, припомни Десислава Атанасова

23.04.2021 | 11:40 Редактор: Здравко Черкезов
ГЕРБ: Не гласувахме кабинета, защото в НС се завърнаха най-срамните практики

След като получи мандат за съставяне на правителство, ГЕРБ остана в пълна изолация. "Демократична България" първа отказа не само да подкрепи предложения кабинет, но и да участва в разговори с ГЕРБ, а от "Има такъв народ" ден по-късно последваха примера им.

От ГЕРБ днес решиха да върнат мандата на президента, но защо не подложиха правителството за гласуване в Народното събрание?

"Защото смятаме, че там вече се завърнаха най-срамните и порочни практики - гласуване с чужди карти, опити да се променя правилник с неясни правила. Българските граждани вече няколко дни виждат какво се случва, няма нужда да стават свидетели на низости", посочи председателят на ПГ ГЕРБ в 45-ото НС Десислава Атанасова.

И припомни, че именно ГЕРБ през 2009 г. забрани гласуването с чужди карти и партийното номадство.

"Положихме усилия, поканихме партиите, с които смятахме, че можем да имаме допирни точки по програма и приоритети, и желаем успех на следващите", заяви Атанасова.

Председателката на ПГ ГЕРБ обясни, че подкрепа за правителство на "Има такъв народ" може да има след ясни структура, състав, приоритети и политики

"Вече 2 седмици след изборите не сме чули нито дума по тези въпроси. Даже напротив, от всичко заявено в последните две години, когато се структурираше партията "Има такъв народ" върху платформата мажоритарен вот, субсидия от 1 лев и електронно дистанционно гласуване, за една нощ всичко рухна. Вече се отказаха като че ли от всичко. Ние не знаем дали те вземат някакви решения във връзка с бъдещото развитие на държавата ни", каза още Атанасова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 2
Нина
преди 2 години