Превърна ли се новият парламент в "Шоуто на депутатите"? Говорят карикатуристите

Колажи и вицове - нестандартният парламент и новите стандарти в поведението на премиера

21.04.2021 | 19:38 Редактор: Десислава Атанасова

Политиката влезе в полето на шоуто, не само защото "Шоуто на Слави" влезе в политиката. Нестандартният парламент и новите стандарти в поведението на премиера в оставка родиха стотици колажи и вицове.

Вече се вижда краят на политическата коректност, смята карикатуристът Чавдар Николов. Самият той автор на десетки неудобни шаржове. 

"Хората се научиха, че по този начин можем да се разделяме с миналото, ако наистина миналото е минало. Видяхме какво значат професионални политици. Сега може да видим и какво значат професионални хумористи", заяви карикатуристът Чавдар Николов.

А народното творчество прелива на тема скъсан менискус. 

"Изведнъж го заболя нещо. Ту ишиас, кръвното, някои се шегуват, че може и тест за бременност да излезе положителен при него.  Борисов съчетава всичко - и десницата, и демокрацията, всичко", допълва още Николов.

И някак естествено новият парламент се превърна в Шоуто на депутатите. 

"Парламентът заприлича на този парламент, който искам да виждам, защото преди беше скука и страшна наглост. На него не му се позволяваше да отиде в парламента. Правиха хватки с госпожа ПКП.", каза още карикатуристът. 

Сред любимите герои на хората в обречения кабинет "Борисов 4" са предложеният за министър на туризма - Любен Дилов-син. Както и кандидатът за министър на културата - Калин Вельов. 

"Най-интересното беше, когато се шегува с БСП-еее и ДПС-еее и дали абревиатурата ПКП влиза в тази група", шегува се Николов.

И въпреки смеха, все пак новите 240 трябва и да работят. 

"По делата им ще ги познаете. Може и по менискуса да ги познаем. Нека да направят нещо и да защитят своето поведение от протестите и тогава вече ще решим", категоричен е Чавдар Николов

Но дотогава шоуто продължава.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК