Съставят анкетна комисия за изясняване на случилото се в парк "Росенец"

Инициативата е на ГЕРБ-СДС

21.04.2021 | 13:59 Редактор: Жаклина Иванова

По инициатива на ГЕРБ-СДС в парламента ще бъде съставена анкетна комисия, която да изяснява какво точно се е случило пред така наречените "летни сараи" на председателя на ДПС в парка "Росенец".

"Народното събрание, с акта на създаване на тази комисия, трябва пред цялото ни общество да заяви законосъобразни ли са били действията на длъжностните лице, без значение дали са от местната власт или от изпълнителната по отношение на всички обекти, намиращи се на територията на парк "Росенец", както и всички действия, свързани с представители на политическите партии", коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

От "Демократична България", които първи сигнализираха, че резиденцията ограничава достъпа до плажната ивица, събират подписи също да създадат анкетна комисия.

"Защо ГЕРБ не направиха тази анкетна комисия в миналото Народно събрание, когато се случи това с парк "Росенец"? Те я правят сега, защото знаят, че аз казах в медиите, че ще я правим, и ако ни подкрепят сега, ще изглежда, че те дават закъсняла подкрепа по принуда, а ако не ни подкрепят - ще изглеждат зле", подчерта председателят на  ПГ "Демократична България" Христо Иванов.

От ДПС бяха лаконични по темата.

"Нека да видим предмета на тази комисия. Още не сме видели какво предлагат те и за кои събития", заяви председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ.

От "Изправи се! Мутри вън!" определиха идеята на ГЕРБ за създаване на комисия като закъсняла.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК