Внасят отново промени в Закона за личната помощ

Инициативата е на "Изправи се! Мутри вън!" и "Има такъв народ" 

20.04.2021 | 12:55 Редактор: Тодор Петров

Мая Манолова и майките от "системата ни убива" внесоха промени в Закона за личната помощ в деловодството на Народното събрание. Поправките подкрепиха и депутати от "Има такъв народ".

Исканията са хората с увреждания да имат право на личен асистент и в празничните дни, както и след 17 часа в делничните дни. А от "Системата ни убива" заявиха, че ще вдигнат палатката си пред Министерския съвет, когато промените бъдат приети от депутатите. Дотогава - протестният лагер остава.

"Поправяме една несправедливост, приета от 44-ия парламент по настояване именно на социалния министър, която така и не разбра, че уврежданията нямат работно време и нямат почивен ден. Нечестно и безсърдечно е по отношение на хора с увреждания, които имат нужда от лична помощ, да ги лишиш от личен асистент в събота и неделя, или след 17:00 часа. Всичко това с една цел – да се спестят пари", обясни Мая Манолова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
80% от ТЕЛК решенията и групите инвалидност са фалшиви.Какво ще направите срещу това? Почти 1 милион инвалиди от 6,9 милиона население.Популисти. Сигнализирай за неуместен коментар