Борисов опериран заради травма на коляното, получена по време на мач

Той се възстановява и ще остане под наблюдение

19.04.2021 | 20:03 Редактор: Искра Ангелова

Премиерът в оставка контузил дясното си коляно по време на футболен мач. След направен ядрено-магнитен резонанс в "Пирогов", е приет за спешна операция в болница "Софиямед". Интервенцията е извършена от един от най-добрите травматолози в страната - д-р Антони Георгиев.

"Операцията е миниинвазивна, така че не е тежка за пациента. Днес по време на футбол получава травма. След ядрено-магнитен резонанс е установено, че има скъсване на менискус. Ще трябва известно време за отшумяване на болката. Най-рано премиерът може да бъде изписан утре", каза доц. Георгиев.

През 2017 г. Борисов беше опериран в същата болница заради увреден менискус. Интервенция тогава съвпадна с празненството по повод 80-ата годишнина на Симеон Сакскобургготски в двореца "Врана". Операцията поставя под въпрос явяването на премиера в оставка в парламента в сряда, както миналата седмица го задължиха депутатите. Той трябва да отиде, за да обясни проекта на правителството за българския План за възстановяване и устойчивост. 

"Травмата, при която се късат менискуси, е усукване в коляното. За ходенето е рано да се прецени, минали са 1-2 часа след операцията", допълни той.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК