Премиерът: Не спряха да се подиграват с Щаба, време е вие да управлявате!

Бприсов предложени д-р Александър Симидчиев да оглави НОЩ и да дава указания на министрите

18.04.2021 | 10:55 Редактор: Десислава Атанасова
Премиерът: Не спряха да се подиграват с Щаба, време е вие да управлявате!

Лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов даде извънреден брифинг в централата на партията. В него участваха и други трима членове на кабинета в оставка - вицепремиерът Томислав Дончев, финансовият министър Кирил Ананиев и здравният министър Костадин Ангелов.

"Не знам откъде идва голямото самочувствие на нашите колеги. Аз, когато прохождах, срещу мен бяха остриетата на Сергей Станишев", заяви Борисов.

Той обясни още, че има ново "управляващо мнозинство" в парламента и призна, че акцията на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов е "добре координирана акция с ДПС"

"Росенец" повече няма да бъде закачан, няма да има и мажоритарни избори, защото оправданието е, че трябва да бъде по-спокоен парламента. Вече за всеки стана ясно, че ГЕРБ и ДПС нямат нищо общо. "Росенец“ е добре координиран между „Да, България“ и ДПС.

Относно разпускането на Националния оперативен щаб, Борисов предложи, д-р Александър Симидчиев да го оглави и той да дава указания на министрите докато има ново правителство как да действа.

"Една година не спряха да се подиграват с Щаба, дори гориха маските и казваха, че двама генерали плашат народа. Казват, че ние едва ли не на инат сме затворили Щаба. Няма такова нещо. Моето предложение е, ако искат да го има този щаб,  могат да продължат работата му и д-р Симидчиев да дава указани ", заяви още Борисов.

Премиерът в оставка отново изтъкна, че благодарение на него в България не сме разбрали за миграционна криза.

"Вие не разбрахте и за гръцката финансова криза. В понеделник като дойдат плащанията, ще дойдат 8 млрд. лева във фискалния резерв по време на пандемия. Българите, в голямата си част от бизнесите, не разбраха, че има пандемия", заяви още той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Да видим сега как юе се справят с Коронакризата... Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Няма какво да предлага, сега е ред на други да покажат има ли друг вариант или пак същото ще направят, въпреки че друго говореха... Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
царят слънце
преди 2 години
Срочното закриване на НОЩ цели да прикрие "политическите целесъобразности" при взимането на мерките и управлението на пандемията! Тези мерки не се взимаха по медицински протоколи и критерии, а по политически прищевки на Вожда! Сигнализирай за неуместен коментар