БСП ще подкрепи "Има такъв народ", но с условия

Младежите на левицата поискаха оставката на Корнелия Нинова

17.04.2021 | 13:42 Редактор: Жаклина Иванова

Бързи действия за борба с пандемията и последиците от нея, ревизия на бюджета, прозрачност на парите, чакани от Европа и изборни промени за ограничаване на изборните манипулации.  

"Борба с корупцията, укрепване на независимата, съдебна система и медиите и възстановяване на парламентаризма", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Това са поставените условия, за да получи партията на Трифонов подкрепа от БСП при съставяне на кабинет.

А преди заседанието, ключови лица в партията упрекнаха ръководството за закъснялата подкрепа към президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат. 

"Сервитьорът дойде, раздаде сметките и ситуацията я виждате каква е. Корнелия трябва да излезе пред партията и да се извини. Защо беше необходимо да загубим изборите, за да подкрепим Румен Радев сега, десетки организации го направиха преди 4-5-6 месеца?", сподели Кирил Добрев от БСП.

Малко преди началото на пленума се появи бус с послание към лидера на партията. 

"Буса ясно показва ориентацията на другарката Нинова, ние знаем чий министър беше, редно е да си отиде там от където е тръгнала в СДС", каза Йордан Малинов от БСП -Перник.

Заседанието на "Позитано" 20 бе придружено и от възгласи за оставка от младежката организация на левицата. Причината- липса на млади лица в листите и слабият резултат на парламентарния вот.  

Вижте повече в репортажа на Натанаил Раичков.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
То се знаеше че Слави е скрит комунист... Сигнализирай за неуместен коментар