Борис Ячев, НФСБ: Трябва да се водят разговори за общи действия с ВМРО

"Има такъв народ" е партия без структури и без организирана членска маса", каза той

16.04.2021 | 21:55 Редактор: Искра Ангелова

Политически спорове и висок градус на напрежение във втория ден на 45-ото НС. Но какво си казаха ВМРО и НФСБ след изборните резултати, след като останаха под чертата с 3,64% и съответно - 2,37%.

"Въпросът защо не сме се явили заедно, може би е по-коректно да бъде зададен към колегите от ВМРО, защото ние направихме възможност и обединихме две от патриотичните формации от предишния парламент. Знаете, направихме патриотична коалиция с "Воля-НФСБ". Извадихме един резултат, който не е лош на фона на ентусиазма на новите партии", каза Борис Ячев от НФСБ в студиото на "Денят ON AIR".

Запитан дали има отново бъдеще за коалиция отново с ВМРО, той отговори: "Чувал съм се с колеги от ВМРО, за да коментираме резултатите. И смятам, че е задължително да се водят разговори в бъдеще за общи действия."

Депутатът сподели, че е притеснен, че 45-ото НС не е започнало с изявление на големите групи, спечелили вота на избирателите.

"Чухме изказвания, които бяха с две тоналности. Едната беше реваншизъм, другата - спешна смяна на изборното законодателство, такава каквато да даде възможност на тези париите, които са в сегашния парламент, да спечелят служебна победа при следващи избори", допълни Ячев пред Bulgaria ON AIR.

Народният представител коментира и промените, за които говори партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ".

"Някои от тези промени обслужват не толкова партия "Има такъв народ", която е без структури и без организирана членска маса. Трябва да се припомни, че в момента няма ограничение за секциите в чужбина за държавите от ЕС. Другата идея, която предстои да бъде реализирана, е с видеонаблюдението на изборите. Подобна идея вече беше отхвърлена. Според НФСБ видеонаблюдението в смесените райони е един от категоричните начини да бъде упражнен контрол върху вота в посока ДПС", категоричен бе той.

Според Ячев гласуване по пощата е процес, който трудно може да бъде организиран.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
4 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 3 години
Псевдо патриоти,демагози,лъжци,забравете,че някой ще гласува за вас на следващите избори,когато и да са те.Трябва гарга да е изпила мозъка на този,който ще пусне бюлетина за вас.Борисе,хвани се на работа,работи за да ядеш. Готованци,охранени войводи не ни трябват.Двете организации,сте бетер от жителите на Столипиново. Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
комитата
преди 3 години
След промяна в изборния закон и изчистване на мъртвите души в избирателните списъци ,може да с е обединявате и да обядвате заедно само за изборите ще сте под 4% Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 0
Късно е чадо,
преди 3 години
мандалото вече хлопна, за кога ще се обединявате!? Докато онази плюмка Симеонов не се махне, никой няма да ви търси, той е лъжепатриот, душа дава, но не своята, а душата на народа, всички го разбраха що за продажник е! Сигнализирай за неуместен коментар