Колко ще продължи съюзът "Всички срещу ГЕРБ" в парламента?

Наблюдавах брутално нарушаване на Конституцията, заяви Анна Александрова от ГЕРБ-СДС

16.04.2021 | 21:50 Редактор: Никола Симеонов

Безпрецедентни скандали и сцени, достойни за футболен стадион, се наблюдаваха в първото работно заседание на парламента. Оформилото се анти-ГЕРБ мнозинство не допусна представителите на кабинета до парламентарната трибуна.

"Това, на което днес станах свидетел, е недопустимо за българската демокрация. Обидена съм. Не съм вярвала, че може да се пренебрегва Конституцията и правилника на Народното събрание по толкова брутален начин - хора уж нови лица, които мислят за благото на България", заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Анна Александрова в ефира на "Денят ON AIR".

Според нея депутатите се опитват да прескачат законите на страната и сподели, че самата тя никога не си е позволявала да се държи с опозицията по този начин. 

"Още днес се видяха групичките с настроенията - "Всички срещу ГЕРБ" няма да продължи много. На "Има такъв народ" най-големият им приоритет уж беше мажоритарната избирателна система. А сега всъщност се отказаха още в първия ден, в който влязоха в Народното събрание, и така излъгаха всички свои избиратели", добави Александрова.

Тя отговори на коментарите, че премиерът в оставка Бойко Борисов се укрива.

"Неконституционно е това, което те гласуваха - да дойде премиерът задължително. Той ще дойде ако реши. Независимо какво казват, премиерът е идвал много пъти. Повече от 15 пъти е идвал през последните 4 години. Отнасял се е изключително отговорно по всички важни теми", каза депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Тя каза, че не се притеснява от комисията, която ще разследва кабинета "Борисов" 3. 

"Ние поискахме периодът на това разследване да бъде удължен, да обхване и служебни правителства, и правителството на Орешарски, и по времето на ДБ, които са били в управлението. Нека българските граждани да видят целия този 10 годишен период. Радвам се, че успяхме да гласуваме тази промяна. Но като гледам колко са агресивни, бих казала, че се притеснявам от реваншизъм", заяви Александрова.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК