Ловджийско куче без надзор нахапа деца в градината в Белозем

Инцидентът е станал в момент, когато групите с децата са били навън

16.04.2021 | 14:08 Редактор: Жаклина Иванова

Ловджийско куче нападна и нахапа две деца в двора на детската градина в пловдивското село Белозем. Инцидентът е станал в момент, когато групите с децата са били изведени навън.

На пострадалите две момченца веднага е оказана медицинска помощ. Едното от пострадалите деца е 6-годишният син на Донка Неделчева. Детето още е в стрес от случилото се и днес не е на градина. 

"Детето ми е с ухапвания на двата крака. Едната рана на левия крак е дълбока. Като цяло състоянието му е добро. Сложена е тетанус, но е доста изплашен", заяви Донка Неделчева. 

Другото нахапано момче е с по-леки наранявания. Децата от групата разказват, че се гонили на двора, когато незабелязано кучето се промъкнало на детската площадка, започнало да лае и да ги напада, без да са го провокирали.

"Големите врати са били отворени, за да влезе дистрибуторът, който доставя храната към детска градина “Синчец“. Най-вероятно тогава е влязло кучето", коментира кметът на с. Белозем Виолета Петрова.  

Според нея ловното куче не е бездомно, а е пуснато от стопанина му да се разхожда без надзор. Животното в момента се издирва. 

"Надяваме се да разберем кой е собственикът. Може и да няма вина, а кучето само да се е отвързало", допълни кметът на селото. 

Според родителите обаче, вина за инцидента имат и собственикът, и учителите от детската градина. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК