Манолова обеща: Ще покажем всички мръсни тайни и злоупотреби на властта

Лидерът на "Изправи се! Мутри вън" очерта приоритетите пред парламента

15.04.2021 | 11:38 Редактор: Тодор Петров
Манолова обеща: Ще покажем всички мръсни тайни и злоупотреби на властта

"България вече е друга. България се изправи и показа вратата на мутрите. Първата стъпка е изваждането на мутрите от управлението на страната. Това се отнася и за тези, които дълго време ги обслужваха. С тях коалиция не трябва да има. Не си въобразявайте, че ще бъдете освободени от носенето на отговорност", заяви съпредседателят на коалицията "Изправи се! Мутри вън" Мая Манолова по време на първото заседание на новия парламент.

"Когато говорим за управлението на държавата, имаме предвид не само нов парламент, ново правителство, а и нов главен прокурор и нови регулатори", отбеляза тя.

"Втората стъпка е търсенето на отговорност - пълна ревизия на корумпираното управление. Внасяме проект за решение за съставяне на комисия по ревизията. Ще покажем на хората всички мръсни тайни и злоупотреби на властта, и ще ги дадем на правосъдието", закани се Манолова.

"Третата стъпка е да променим правилата така, че повече мутренско управление да не бъде възможно. Ключов въпрос са правилата за провеждане на избори - ще ги изменим веднага, за да сме готови за предсрочни избори. Ще въведем изцяло машинно гласуване, електронно гласуване за българите в чужбина, избирателен район за нашите сънародници зад граница, ще изчистим избирателните списъци след активна регистрация, ще сменим съставите на избирателните комисии, които са солидарно отговорни за изборните манипулации, ще настояваме за смяна в Съвета за електронни медии и ръководството на националната телевизия", обясни тя.

Манолова обеща подкрепа за хората на труда, предриемачите, хората със свободни професии. Тези хора искат по-малко бюрокрация, повече свобода. Искат да вземат съдбата си в свои ръце, искат независим съд, който да ги защитава от произвол и посегателство. Готови сме да предложим цялостна концепция за борба с корупцията, съобщи лидерът на "Изправи се! Мутри вън".

"Още днес ще внесем промени в Закона за личната помощ. Целта е достойна подкрепа за хората с увреждания. Ще защитим гражданите от силните на деня  - още утре внасяме Закона за колекторите и Закона за частния фалит", подчерта Манолова.

"Ще настояваме за изслушване на премиера Борисов за Плана за възстановяване и устойчивост. Катастрофалното управление на коронакризата ни направи първи по смъртност. Загубихме много човешки животи, които можеше да бъдат спасени. Ще предложим нов ваксинационен план. Последните сме по ваксинация, малкият и средният бизнес нямат никаква държавна подкрепа", каза още тя.

"Къде ви е лидерът, защо се крие?", обърна се Манолова към депутатите от ГЕРБ

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
1 rate up comment rate down comment 1
Noname
преди 3 години
Тая много си повярва при положение че заедно с всички други смешковци едва събраха гласове да влязат в парламента. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години